Om et stykke med rødt

_SSK1845.NEF
Vi reagerer på farver nøjagtig lige som andre dyr. Hvis noget er kraftigt gult eller rødt drejer øjnene automatisk i retning af farverne. Jeg plejer at sige, at hvis man skal være helt sikker på, at ingen ser hvad et billede forestiller, skal der bare være en rød postkasse i baggrunden. Som pressefotografelev lykkedes det mig to gange, at få min røde firmabil med i baggrunden. Heldigvis udkom avisen kun i sort/hvid.

Nu er det ikke sådan at rød og gul skal undgås på billeder. Nogle gange kan en farve ligefrem være en gave. Assisi er en af de smukkeste byer jeg har været i. Alle husene er velholdte og har den der middelhavsagtige gul-brune farve. Smukt, men også lidt kedeligt. Jeg løftede kameraet, mest fordi perspektivet var så fint, og ind i billedet trådte en kvinde i en meget rød frakke. Pludselig blev billedet meget bedre p.g.a. et stykke med rødt.