Om montager

Jeg har altid været fascineret af radiomontager. Altså den genre hvor en eller flere stemmer fortæller en historie uden spørgsmål fra en journalist. Det giver en helt særlig stemning, som sætter den indre biograf i gang. Nu er der bare det ved det at jeg er fotograf. Tænk hvis jeg kunne lave de billeder som stemmerne skaber, og samtidig have den lækre lyd som kendetegner radiomontagen. Da jeg hørte om munkekoret var jeg ikke i tvivl, nu skulle det prøves.

Journalist Charlotte Flyvbjerg fra DR Fyn var helt med på ideen. Vi mødtes nogle gange med en flok ikke helt unge mænd, der ifører sig munkekutter og synger gregoriansk korsang. Mit kameras klikken ødelægger hendes lyd, og hun skulle på den anden side heller ikke med på billederne. Derfor var vi var der altid hver for sig.

Til sidst mødtes billeder og lyd, montagen med billeder var født. Du kan selv bedømme resultatet her.