Om en flidspræmie


Fiskemakkeren ringer og er nærmest usammenhængende. Det er glæde der gør det, fiskeglæde. Ude på en strand hopper han lalleglad omkring en havørred på 3,5 kg. Jeg ønsker selvfølgelig tillykke, og han lover at stikke næsen ind med dyret. Hvad gør man så? Finder grejet frem og laver fotostudie i haven. Ikke noget med en direkte flash lige i hovedet og en køkkenvask i baggrunden. Det må godt være bare en smule raffineret. den glade fanger ankommer og stiller op til fotografering. Hans smil stivner efterhånden fordi det faktisk er ret hårdt at holde en stor en fisk. Jeg kan nemlig overhovedet ikke se hvad jeg laver i mørket, så det det tager sin tid, men lykkes til sidst. Det bliver et billede af en flidspræmie. Jeg ved nemlig hvor lang tid han har fisket forgæves inden det lykkedes.