Om skønheden i det grimme

Der var ikke rigtig nogen formildende omstændigheder ved rådhuset i Fredrikshavn. En meget stor firkantet betonklods – en bunker. Behjertede sjæle havde forsøgt at afhjælpe katastrofen ved at lade en rådhusvin overgro hele herligheden, så lignede bygningen en bunker med camuflagenet.

Det kunne ikke blive ved med at gå, og byens vise fædre besluttede derfor at bygge endda meget grundigt om. Min kunde fik opgaven, og jeg fik opgaven med at illustrerer det materiale der blev sendt ud til rådhusets naboer. Jeg startede i det første morgenlys og tog dagens bedste billede 10 minutter senere. Solen sendte skarpe striber lys gennem de glasløse vinduer. En mand gik ind i lyset i den anden ende af bygningen. Jeg så ham og løb som en gal imens jeg skiftede objektiv. Tog 20 billeder meget hurtigt efter hinanden og fik den gode fornemmelse i maven af at noget var lykkedes. Et kvarter senere var det flotte lys væk, men jeg nåede at fange skønheden i det grimme.