Om gaver

Balletbørn, små piger i tylskørt og trikot svævende hen over gulvet. Det lyder smukt og er en fuldendt æstetisk oplevelse. Jeg fik lov til at følge Sofie en hel dag fra hun stod op til hendes mor puttede hende igen. Den lille pige går i første klasse på det Kgl. Teaters Balletskole i Odense, et hårdt liv der kræver rå mængder af disciplin.

Jeg regnede som en selvfølge med, at dagens flotteste billeder ville komme når de små sylfider dansede rundt i balletsalen. Og det var helt sikkert flot, men det var ikke et af de billeder der virkelig rykkede, i stedet kom det som en gave tidligt om morgnen.

Sofies mor følger hende i skole hver dag med toget fra Sorø. De nye balletsko var gået i stykker og trængte til at blive syet. Det var kun sket en gang før, sagt på en anden måde var jeg bare smadder heldig, for billedet rummer al den dedikation der kræves af forældre til et balletbarn. Det var en ren foræring – en gave.